Tony Schrijft

Preppil

augustus 10, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdag 10 augustus 2019

Preppil

Op onze voorpagina keken twee blije homo’s de lezer heel tevreden aan. Want: ‘Nu kan ik echt genieten van seks met een ander’. Daaronder in een wat kleinere letter: ‘Door preventieve Preppil hoeven Marcel en Peter niet meer bang te zijn voor hiv. En daar zijn ze heel blij mee’.

Tevreden mensen op de voorpagina: dat tref je als trouw krantenlezer niet iedere dag. Toch sloeg ik het stuk zelf over, hoewel ik het voor Marcel en Peter fijn vond dat ze het zo naar de zin hebben met hun nieuwe pil.

Zet ik, daartoe geënquêteerd, een instemmend vinkje achter de stelling: ‘Bij zoenende homo’s kijk ik op straat liever de andere kant op’? Nee, dat nou ook weer niet. Maar ik hoef niet precies te weten hoe Marcel en Peter het allemaal doen.

Zo makkelijk kwam ik er echter niet vanaf. Want, mailde een vriendelijke lezeres: ‘Ik kijk er nu al naar uit wat u daar vast en zeker over gaat schrijven!’. Haar opinie over het artikel had al vaste vormen aangenomen: ‘Ik denk dat de homo-acceptatie hier niet mee gediend is’.

Plichtsgetrouw betrad ik alsnog de opgewekte wereld van de Preppil van Marcel en Peter uit Haaren. Ze zijn nogal in de weer met buitenechtelijke seks in homosauna’s en op hiv-gevoelige seksfeesten en dan is die nieuwe pil een ware uitkomst. Hun kennelijk bezorgde huisarts had hen geadviseerd niet meer vreemd te gaan, ‘maar zo werkt het niet in deze wereld’. En zeker niet op feesten ‘waar iedereen het met iedereen doet’.

Kernachtiger konden de vooroordelen die homo’s op andere dagen trachten te bestrijden, niet worden verwoord. De lezeres die mij tot het lezen aanzette haakte helemaal af bij het pleidooi van Marcel en Peter om hun pil op te nemen in het basispakket.

Ik keek nog eens naar de blije foto op de voorpagina. Opgewekt, zeker, maar handig, nee.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer