Tony Schrijft

Muizenstad

augustus 1, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 1 augustus 2019

Muizenstad

Dierenbeschermers hebben tegenwoordig per definitie gelijk. Als je hen tegenspreekt sta je snel te kijk als een bruut die niets geeft om kwetbare dieren ‘die zelf hun stem niet kunnen laten horen’.

In dit hachelijke spanningsveld voelde ik me tot op heden geheel op mijn gemak. Ik sla wel eens een gemene steekvlieg dood (maar wel diervriendelijk want in één keer raak met een kwaliteitskrant). En ik heb een hekel aan al even gemene bijthonden. Dat lijkt te liggen binnen de foutmarge die dierenbeschermers hun wankelmoedige medeburgers gunnen.

Temidden van alle emoties rond het voortijdig sluiten van de Muizenstad op de Tilburgse kermis heb ik nu echter de neiging de kant te kiezen van de ontdane exploitanten en dus dierenactiviste Karen Soeters af te vallen. Door haar populaire dierminnende website AnimalsToday is zij een grootheid in de dierenbescherming. Dus had het grote inpact toen ze zich opwierp als de woordvoerster van de 120 muizen die bij een temperatuur van 34 graden door die Muizenstad drentelden, ‘Tilburgse kermis, waarom staan jullie dit toe?’.

Geschrokken sloten de eigenaren hun Muizenstad. Ze durven ook niet naar een andere kermis. Bang voor Karen Soeters en haar aanhang. Terwijl zij ervan overtuigd zijn dat ze heel goed zorgen voor hun muizen, met op elke straathoek in Muizenstad vers water en lekkere hapjes.

Veel dieren zijn kwetsbaar, maar dat geldt ook voor idealisten. Als ze doorslaan in hun activistische ijver, maken ze zich belachelijk. Dat schaadt hun inzet voor de echte problemen.

Karen Soeters weet zelf veel van mediapsychologie, ze geeft er in Amsterdam college in. Dus had ze moeten aanvoelen dat het publicitair stom is die onschuldige Muizenstad aan te vallen. Wie van een muis een olifant maakt wordt snel zelf verpletterd.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer