Tony Schrijft

Kind van

augustus 15, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 15 augustus 2019

Kind van

Toen Wouter Bos vader werd wilden de media die nooit serieus schrijven over zijn politieke denkbeelden, van alles met die baby. Om van het gezeur af te zijn liet hij een foto maken waarop hij braaf en als goed huisvader achter de ook nog rode kinderwagen loopt. Alleen: die kinderwagen was leeg.

Omdat De Telegraaf gisteren maar liefst drie ranzige pagina’s besteedde aan de vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, denk ik steeds aan dat symbolische beeld van de lege kinderwagen van Wouter Bos. Dat was heel slim bedacht om in ieder geval twee redenen. Het gaat de journalistieke roddelaars en kletsmajoors veel meer om de schijn dan om de werkelijkheid, dus lever hen die schijn. Maar ook: je mag iedere baby van ganser harte toewensen dat hij of zij niet komt te liggen in de kinderwagen van een beroemdheid. En mocht je als baby nog enige inspraak hebben, eis dan in ieder geval dat je lieve ouders niet beroemd worden als linkse politici. Want dan kruipen wannneer je als puberzoon van een linkse burgemeester een neppistool hebt, horden wraakzuchtige zielepoten uit hun ultrarechtse diepriolen. De stank van het mengsel van jennend leedvermaak en diepe haat was gisteren werkelijk weer niet te harden.

Nadat iemand bij de Amsterdamse politie met een diepe hekel aan Femke Halsema de kortstondige arrestatie van haar minderjarige zoon aan De Telegraaf had gelekt, zaten alle media die op een reële manier hun werk willen doen met de vraag: wat nu? De feiten melden zonder alle rellerige onzin die je moet verzinnen om drie pagina’s te kunnen vullen met stemmingmakerij.

Iedereen die nog een oude kinderwagen over heeft zou ik willen adviseren deze te parkeren voor het Telegraafgebouw. Het indrukwekkende protest van de lege kinderwagens.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer