Tony Schrijft

Links ongedierte

juli 23, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 23 juli 2019

Links ongedierte

Wat haal ik me weer op de hals, dacht ik nog toen ik zaterdag onomwonden uitlegde waarom ik nooit in een Pim Fortuynstraat zou willen wonen. Dit vanwege een aftastend plan van Den Haag op aandringen van Pimfans. Dan weet je vooraf dat je niet alleen op instemming en huldebetoon kunt rekenen. Maar de van haat vervulde felheid verrast me toch nog weer.

Zo is daar M de Kort, maar dit is gezien zijn emailadres een nepnaam. Hij schrijft: ‘Hoe durft u. U hebt destijds als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad wekelijks een tirade gehouden tegen Pim Fortuyn. Het ene stukje was nog walgelijker dan het andere. U bent wat mij betreft dan ook medeverantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuyn. Ze hadden jou moeten afmaken ipv Pim Fortuyn. Want je bent links ongedierte van het ergste soort. Ik hoop dan ook dat jou vies ellendig leven spoedig tot een eind komt. Vieze smeerlap’.

Steven de Brie werkt deze thematiek nog wat nader uit: ‘U bent minder dan het vuil onder mijn schoen en ik wens u nog een zeer onprettige rest van uw leven toe, ouwe pantoffelheld’.

Zo zijn er meer, ook met de ondertoon dat je niet kritisch over Pim Fortuyn mag schrijven omdat hij gruwelijk is vermoord.

De makkelijkste oplossing is natuurlijk: schrijf niet meer over fanate populisten want dan krijg je dit. Op de journalistieke website Villamedia staat dezer dagen een gesprek tussen de nieuwe hoofdredacteuren van NRC en de Volkskrant, René Moerland en Pieter Klok. De laatste verwijt de NRC: ‘Jullie hebben nog nooit iets vrolijks over het populisme geschreven’.

Nee, gelukkig niet. Voor humor over onverdraagzaamheid kun je voortaan kennelijk bij de Volkskrant terecht.

Aangifte doen wegens bedreiging, dat dan maar? Nee, want het zijn juist de populisten die een ander de mond willen snoeren

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer