Tony Schrijft

Pinstoring

juni 13, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 13 juni 2019

Pinstoring

Van een grote pinstoring zoals bij Albert Heijn gaat toch ook een zekere opluchting uit, wellicht zelfs enige troost. De computers zijn inmiddels machtig, maar niet almachtig, want gelukkig nog feilbaar. Goddank kunnen ze stuk. Grootste probleem hierbij is dat veel mensen hier niet meer tegen bestand zijn.

Toen op de laatste dag van de betreurde Intertoys door een computerstoring de cadeaubonnen niet te verzilveren waren, ontstonden in de lieflijke omgeving van de speelgoedwinkels ongekende rellen. Klanten, ouders dus in het bijzijn van hun opgroeiende kinderen, traden buiten zichzelf van woede en bespuugden weerloze winkelmeisjes. In een aantal Intertoys vluchtte het aangevallen winkelpersoneel naar het magazijn.

Uit de getroffen Albert Heijns worden ons nu niet vergelijkbare opstootjes gemeld. Dat is vooral ook opmerkelijk omdat Tweede Pinksterdag de laatste dag was van de lopende bonusaanbiedingen, die nu door de pinstoring ook onbereikbaar waren geworden. Dat kan tot korte gedingen leiden: alsnog recht op het zo scherp geprijsde appeltaartje of de iederedagshampoo, tweede gratis.

Op internet was de verontwaardiging over de pinstoring weer geweldig: een schande, dat is het! De publieke afkickkliniek voor mensen wier leven door zo’n pinstoring geheel wordt ontwricht is de website allestoringen.nl. De kwetsbaarheid van de moderne samenleving leidt daar tot deerniswekkende taferelen. Toen ik er tussen alle ontregelden door scrolde stiet ik op een citaat van iemand die door weer een andere storing midden in de nacht niet bij de bonusaanbiedingen kon. Wij lezen: ‘Absurd! 12 uur ‘s nachts is toch het beste moment om de bonus te checken. Kan echt niet slapen tot dit is opgelost’.

Is hier nog wat aan te doen, dokter? Nee, dit is helaas ongeneeslijk.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer