Tony Schrijft

De majoor

mei 11, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdag 11 mei 2019

De majoor

De bekende Brabantse wildplasser en potloodventer Marco Kroon houdt binnenkort een lezing over de rol en de invloed van de media. Om hem enigszins behulpzaam te zijn bij de voorbereiding van zijn speech formuleer ik dit lekker suggestief, zodat hij meteen los kan over ons, de media.

Ik vermoed namelijk dat de inmiddels wat sneue drager van de Militaire Willemsorde niet zo tevreden is over de rol en de invloed van de media. Dat je zie vaker bij lieden die van hun sokkel vallen omdat ze toch wat minder hoogverheven zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. Drugs, stroomstootwapen, verhaal over zijn ontvoering in Irak, wildplassen met carnaval, zijn mannelijkheid, want zo heet dat in nette media, tonen aan de verbaliserende agenten, kopstoot, schorsing: zo kennen wij Marco uit de krant.

In zijn lezing zal hij dit scabreuze beeld ongetwijfeld willen bijstellen: ik ben ook maar een echt mens, ze hebben het allemaal heel erg overdreven, want u weet hoe journalisten zijn. De zaal zal samen met de majoor verontwaardigd het hoofd schudden op 23 mei in het Bossche Golden Tulip Hotel Centraal. Want de avond wordt georganiseerd door de JOVD. In die kringen hebben ze ook zo hun bedenkingen over de media die vooral heel erg links zijn. Want publiceren over wildplassen door een gelauwerde held is nogal links.

Ik ben een groot vriend van het vrije woord. Toch snap ik niet w

Column zaterdag 11 mei 2019

De majoor

De bekende Brabantse wildplasser en potloodventer Marco Kroon houdt binnenkort een lezing over de rol en de invloed van de media. Om hem enigszins behulpzaam te zijn bij de voorbereiding van zijn speech formuleer ik dit lekker suggestief, zodat hij meteen los kan over ons, de media.

Ik vermoed namelijk dat de inmiddels wat sneue drager van de Militaire Willemsorde niet zo tevreden is over de rol en de invloed van de media. Dat je zie vaker bij lieden die van hun sokkel vallen omdat ze toch wat minder hoogverheven zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. Drugs, stroomstootwapen, verhaal over zijn ontvoering in Irak, wildplassen met carnaval, zijn mannelijkheid, want zo heet dat in nette media, tonen aan de verbaliserende agenten, kopstoot, schorsing: zo kennen wij Marco uit de krant.

In zijn lezing zal hij dit scabreuze beeld ongetwijfeld willen bijstellen: ik ben ook maar een echt mens, ze hebben het allemaal heel erg overdreven, want u weet hoe journalisten zijn. De zaal zal samen met de majoor verontwaardigd het hoofd schudden op 23 mei in het Bossche Golden Tulip Hotel Centraal. Want de avond wordt georganiseerd door de JOVD. In die kringen hebben ze ook zo hun bedenkingen over de media die vooral heel erg links zijn. Want publiceren over wildplassen door een gelauwerde held is nogal links.

Ik ben een groot vriend van het vrije woord. Toch snap ik niet waarom Marco Kroon er niet voor kiest nu maar eens een tijdje zijn mond te houden. Vanwege de oude wijsheden dat je stil moet zitten als je geschoren wordt en niet moet willen wrijven in de vlek.

Ik wens u toe dat u niet zo door de media wordt behandeld’, zal de majoor tot slot zeggen. Is er dan één JOVD-er die durft te vragen: ‘Overweegt u de volgende keer met carnaval uw broek dicht te houden?’

aarom Marco Kroon er niet voor kiest nu maar eens een tijdje zijn mond te houden. Vanwege de oude wijsheden dat je stil moet zitten als je geschoren wordt en niet moet willen wrijven in de vlek.

Ik wens u toe dat u niet zo door de media wordt behandeld’, zal de majoor tot slot zeggen. Is er dan één JOVD-er die durft te vragen: ‘Overweegt u de volgende keer met carnaval uw broek dicht te houden?’

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer