Tony Schrijft

Kipnuggets

april 6, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdag 6 april 2019

Kipnuggets

De bulkend rijken in Brabant verschuilen zich bij voorkeur achter hoge groenblijvende heesters, op afstand bedienbare hekken en vooral ook een spinnenweb van BV’s. Soms kunnen wij, eenvoudige maar immer nieuwsgierige dagloners, even in die schatkamers gluren als landgoederen van ettelijke miljoenen in de aanbieding komen. Bij voorkeur met een ondergrondse garage voor veertien auto’s of een speciale, ultra modern geventileerde hammenkamer, waar de vette bouten ontspannen aan de balken hangen.

Echt rijk word je in ons gewest meestal in de textiel (probeer vooral sokken eens!), de jachtbouw en natuurlijk onroerend goed. Een hoge opleiding leidt zelden naar de hammenkamer. Heel sfeervol in dit genre was een zin die deze week in onze krant stond over de kennelijk gefortuneerde Tom Steentjes: ‘Een jonge ondernemer die begon als lasser maar steenrijk werd in de business van de produktielijnen voor kipnuggets en luxe jachten’. Heerlijk, vooral ook door die kipnuggets.

In Moergestel staat zijn villa te koop voor 5.9 miljoen, terwijl hij er twee jaar geleden nog 4 miljoen voor betaalde. Door die lucratieve kipnuggets ruikt Tom het grote geld.

De villa ernaast moet 5 miljoen opbrengen. Via eigenaar Gerard Zondervan betreden wij de echte binnenring van de superrijken. Hij verdient goud met afsluitdekels voor de gas- en olieindustrie. Volgens het patsersblad Quote rijdt hij in een zeldzame Lamborghini Centenario van ruim twee miljoen. Die kon Gerard al bijna cash aftikken door aan het landgoed Dennenhoef in slechts één jaar anderhalf miljoen te verdienen.

Uit angst voor bandieten willen deze Brabantse rijken het liefst niet rijk lijken. Ook daarom snap ik die opzichtige Lamborghini Centenario van twee miljoen niet. In een Opel Corsa heb je van niemand last.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer