Tony Schrijft

A2

april 2, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 2 april 2019

A2

Werkelijk iedereen die over de A2 rijdt of er voortdurend last van heeft, mocht meedenken. Er kwamen 270 plannen binnen om de file-ellende op te lossen. Nu al deze bewonderenswaardige inventiviteit is stukgekauwd, vergruisd, ontmanteld en kapotvergaderd blijft er iets over waar je geen enkele fantasie voor nodig hebt: ‘extra rijbanen voor de A2’.

Teleurgesteld lees ik verder, want bij zoiets ingewikkelds hoop je altijd weer dat er allerlei leuke mensen zijn die iets bedenken waar je zelf niet op zou kunnen komen. Zoals lichtgevende fietspaden: nooit meer iets van gehoord. Extra rijbanen bedenken kan iedereen wel. Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam liggen er nu maar liefst vijf naast elkaar waardoor de dagelijkse file vooral breder is geworden.

Het krantenbericht hierover verzandt al snel in allerlei suf gepraat van deskundigen: dan weet je het wel. Deskundigen zijn altijd van het ‘haalbare’, van de powerpointpresentatie vol onnavolgbare grafieken, van ‘de bomen groeien niet tot in de hemel’ tot en met de meest ontzielde dooddoener: ‘je moet het dak repareren als de zon schijnt’. Kortom, met deskundigen val je je als overheid nooit en te nimmer een buil, omdat iedere verrassing opgelucht wordt platgeslagen.

En dan is daar, helemaal aan het eind, ineens de zin: ‘Een deel van de plannen belandde in de prullenbak, zoals een tunnel onder de A2 en overstappen op vliegende auto’s’.

Dat je het durft om zo de getergde blikken van de deskundigen te trotseren! Vliegende auto’s heten inmiddels ‘vliegtuigen’, zie verder: ‘Lelystad’. Maar die hele A2 ondergronds, doen! Er bovenop betaalbare huizen en veel natuur. Met alleen gangbare beesten en geen onbesuisde varianten, anders geeft dat weer gedoe.

In alle overheidsgebouwen moet de prullenbak verboden worden.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer