Tony Schrijft

Smeerkezen

maart 12, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 12 maart 2019

Smeerkezen

Het vakblad Binnenlands Bestuur is net zo saai en gedegen als veel van die pakkenmannen die dit land besturen. Als zo’n keurig blad met tal van statistieken aantoont dat VVD-ers de grootste smeerkezen zijn, dan zal het ongetwijfeld waar zijn.

Verrast dit? Ach nee, en de meeste liberalen zullen het lezen met de hen zo typerende onbekommerdheid. Goedlachse mensen, niet opgejaagd door het idee dat ze de wereld moeten verbeteren. Zij krijgen jeuk van linkse typen, want die moeten zo nodig en daar word je heel moe van.

Uit dit klimaatonderzoek blijkt dat VVD-ers in alles het hoogste scoren: ze vliegen het vaakst, ze wonen het grootst, ze hebben de meeste spullen en ze eten het meest. Alleen als het om het eten van vlees gaat worden ze op de meet geklopt door PVV-ers. Alweer bijna acht jaar geleden kwam professor Diederik Stapel ten val onder andere door een verzonnen onderzoek waaruit zou blijken dat mensen die het meeste vlees eten ‘egoïstische hufters’ zijn. Maar blijkens dit nieuwste onderzoek kan hij het toch wel eens bij het rechte eind hebben gehad.

Vallen de linksen nog te ontmaskeren als onwaarachtige praatjesmakers? Groenlinks vliegt meer dan gemiddeld, maar gebruikt weinig stroom. PvdA-ers scoren gemiddeld, maar omdat er niet zo veel PvdA-ers meer over zijn maakt het weinig uit voor de statistiek. SP-ers zijn in alles matig; na de afdracht aan de partij blijft er weinig over om te verbrassen. De Partij voor de Dieren blijft het dichtst bij de eigen idealen. En die eeuwige mopperaars van 50-plus? Die controleren het vaakst van iedereen de bandenspanning.

Wat toch een schattig detail! Henk Krol vertrouw ik voor geen cent, maar op zijn bandenspanning valt niets aan te merken.

Kortom, een heerlijk onderzoek om alle eigen vooroordelen te kietelen.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer