Tony Schrijft

Scheve dakpan

maart 7, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 7 maart 2019

Scheve dakpan

Als je in de krant weer allerlei ongemak in deze warrige wereld hebt gelezen is er, bijna aan het eind, de pagina MIJN BD. Een oase van klein geluk, tijdige troost en hoop op het toch nog vinden van het onvindbare. Een ontbrekend plaatje in een Verkade-album, een multifocale bril (‘verloren tussen Maliskamp en de kringloopwinkel Vught’), oude jaargangen van De Gildetrom tot en met het visblad Witvistotaal, een ontbrekend theepotdeksel, een roldoos om shagsigaretten te draaien en een in Berghem gevonden sleutelbos. Ik lees het regelmatig met een zekere vertedering, in de hoop dat het allemaal toch nog weer goed komt. Daarover blijf je meestal in het onzekere.

Daarom fascineerde mij vooral de oproep: ‘Er ligt 1 dakpan scheef op mijn dak van 7 meter hoog. Durf hem zelf niet recht te leggen. Wie wel?’.

Hier moest het ultieme bewijs te leveren zijn of wij in deze verhardende samenleving werkelijk nog iets voor elkaar over hebben. Zou die dakpan op 7 meter hoog alweer recht liggen? Ik belde het vermelde telefoonnummer, begon een inleidende zin over de dakpan, waarop een vrolijke vrouwenstem riep: Is al klaar!

Haastig legde ik uit dat ik voor geen goud op die ladder zou durven. Want ik ben journalist, een leergierig menstype dat gespitst is op het analyseren en becommentariëren van van alles en nog wat, maar zelf iets oplossen: ho maar!

Op de dag dat de oproep in MIJN BD stond, had zich om half negen al iemand gemeld die weldra voorreed met een uitschuifladder. ‘Het was in een paar minuten klaar en hij wilde er niks voor hebben’.

Dat geeft je toch weer moed in deze wereld’ reageerde ik spontaan. De aardige mevrouw van de scheve dakpan: ‘Zeg dat wel!’.

Als de komende tijd allerlei trieste types weer negatief lopen te doen, roep ik steeds: scheve dakpan!

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer