Tony Schrijft

Geheimtaal

maart 28, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 28 maart 2019

Geheimtaal

Laten wij eens stilstaan bij een kop in de krant van dinsdag: Een automeeting zonder vergunning: ‘Niet handig’.

Nee, lijkt me ook niet, zo op het eerste gezicht. Uit het bericht eronder stijgt een geur van opwinding op, onrecht wellicht ook, maar werkelijk nergens staat wat een automeeting is.

Eerst maar even de spaarzame feiten: bij een automeeting op de parkeerplaats bij de Burger King in Son knallen twee Mercedessen op elkaar. De politie rukt massaal uit, waarna honderden automeetingliefhebbers naar de parkeerplaats van de Kentucky Fried Chicken in Den Bosch trekken. Ook daar mag het niet, wat dan ook. Wat weten wij nu zeker? Dat zo’n meeting kennelijk plaatsvindt op de parkeerplaats bij een vette hap: KFC of Burger King.

Het zal gaan om een samenscholing van blije rijders, maar wat doen ze daar dan? Google leidt mij binnen in een wereld vol geheimtaal, zonder uitleg. Zoals de strenge bepaling: ‘Geen burnouts. De kosten van het verwijderen van de strepen worden verhaald op de bestuurder’. Je mag dus kennelijk niet zo stoer optrekken dat een deel van het rubber van de banden op het wegdek achterblijft. ‘Zie ook: rolling burnout.’

Een ander bericht meldt dat er vooral gepimpte auto’s komen: neonverlichting en einddempermodificaties. Geen idee! Maar ook: ‘Laat de petjes lekker de petjes zijn in het weekend’, waardoor wij al wat meer kijk krijgen op het uiterlijk van de gepimpte liefhebbers.

En: ‘Gaaf om iedereen eruit te rijden’. Terwijl ik zo google is er steeds een annonce van de begrafenisvereniging DELA: kennelijk bevinden de automeetings zich in het hart van hun doelgroep.

En daar hebben we alweer een wedstrijd wie de meest lawaaierige autoradio heeft. ‘Bent u in staat het record van 133.7 decibel te verbreken?’

Nee, dat gaat niet echt lukken.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer