Tony Schrijft

Driekopper

maart 21, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 21 maart 2018

Driekopper

In de gladde wereld van ons, de natscheerders, wordt enigszins meewarig gekeken naar de droogscheerders. Het elektrische scheerapparaat is ooit het symbool geweest van de vooruitgang, maar wij, de ambachtelijke natscheerders, behoren nu met ruim 70% weer tot een comfortabele meerderheid. Er is nog meer wetenschappelijk onderzoek vereist, maar ik vermoed dat de meeste droogscheerders bange mannen zijn: de ongefundeerde angst voor het vlijmscherpe scheermes.

Uit onverdachte hoek kwam er deze week nog een nieuw en verrassend bezwaar tegen het droogscheren bij: de gepensioneerde Philipsonderzoeker André Garenfeld heeft ontdekt dat met het bekendste Philipsscheerapparaat, de driekopper, de rechter wang gladder wordt dan de linker. De drie mesjes draaien immers alle drie dezelfde kant op. De uitvinder: ‘Daardoor scheert het apparaat op de rechter gezichtshelft anders dan op de linkerhelft’.

In alle eerlijkheid begrijp ik hier echt helemaal niets van, maar dat maakt het bericht juist zo fascinerend. Veel nieuws is nogal voorspelbaar. Ik word daarom altijd weer vrolijk van iemand die iets volstrekt onbegrijpelijks met veel aplomb beweert. Want waarom maakt het voor die driekopper iets uit welke wang hij scheert?

Maar dat doet er allemaal niet meer toe: André heeft nu een officieel patent gekregen op zijn oplossing. Het ene roterende mesje draait naar links, het andere naar rechts en het derde is de CDA-variant: het kan beide kanten op.

Is de Raad van Bestuur van het Philipsconcern in spoedzitting bijeengekomen? Juist niet, ze hebben er geen zin in. In de moderne communicatiepraat heet dat: ‘het past niet in de roadmap van het bedrijf’.

De droogscheerder loopt inmiddels mooi voor schut met zijn ene stoppelwang. En er is al zoveel onzekerheid in de wereld.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer