Tony Schrijft

Aftreden!

maart 23, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdag 23 maart 2019

Aftreden!

Nu Baudet de verkiezingen heeft gewonnen zal wraakzucht een gangbare politieke eigenschap worden. Wat is dat toch met die populisten dat ze je monddood willen maken als je het waagt met hen van mening te verschillen? Allemaal Trumpjes: iemand onmiddellijk ontslaan als hij het lef heeft je tegen te spreken of te wijzen op je waanideeën.

Komisch hoogtepunt tot nog toe was de parmantige eis van Baudet dat Gerrit Hiemstra door het NOS Journaal zou worden ontslagen. Had de weerman een hoosbui voorspeld terwijl de leider van het Forum voor Democratie net een ommetje wilde maken? Nee, het was nog veel erger: Gerrit Hiemstra analyseerde loepzuiver dat Baudet als klimaatontkenner aantoonbaar uit zijn nek kletst.

Hans Smolders, het populaire populistische raadslid in Tilburg, is snel en tijdig overgelopen naar het Forum. De foto waarop hij Baudet opzichtig knuffelt is vooral aandoenlijk. Door de Forumtriomf en de negenduizend voorkeurstemmen op hemzelf voelt hij nu de wind in de rug. Hij eiste op de dag na de verkiezingen meteen het ontslag van de Tilburgse D66-wethouder Marcelle Hendrickx. Wat had zij misdaan? Ze had op Facebook geheel naar waarheid uitgelegd dat een stem op Forumlid Smolders gelijk staat aan een ‘stem voor racisme, afbraak van de rechtstaat, haat & verdeeldheid’.

Kennelijk heeft Smolders de hoogverheven hokuspokuspraat van zijn nieuwe idool niet zo goed gevolgd. Het drong in ieder geval niet tot hem door dat Marcelle Hendrickx de Forumideologie keurig had verwoord. Hij werd woest en wrokkig: Ontsla dat mens!

Dit gaan we de komende tijd vaker beleven. Korte lontjes die het klaagwoord ‘demoniseren’ altijd paraat hebben, maar die hun politieke tegenstanders het vrije woord driftig ontzeggen.

Onze vrijheid is bij hen niet in goede handen.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer