Tony Schrijft

Vals

februari 12, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 12 februari 2019

Vals

Het naargeestige bedrog op sociale media bleek toch nog weer miezeriger te kunnen. Voor de benepen twitteraars die allergisch zijn voor ieder positief initatief in de samenleving, was het een gruwel dat meer dan 10.000 middelbare scholieren naar Den Haag trokken om een verstandiger klimaatbeleid te eisen. Vrolijke jongeren die vol overgave een betere wereld willen: voor de cynische ontkenners van de klimaatverandering was dit werkelijk niet om aan te zien.

In de voorhoede van deze kleingeestige droeftoeters zitten altijd wel een paar luie journalisten die het geinig vinden om de demonsterende jongeren verdacht maken met de vraag of zij langer dan vijf minuten onder de douche staan. Want dan is hun klimaatprotest wel heel erg onwaarachtig.

Maar er was behoefte aan een treffende foto om de gehoopte onoprechtheid in één beeld te vangen: een enorme bende aan zwerfvuil die in Den Haag was achtergelaten. De foto verscheen in de sociale media en werd gretig overgenomen door de groezelige propaganda-afdeling van Baudet. Weldra bleek dit een wel heel minne vorm van nepnieuws. De klimaatspijbelaars hadden immers het Haagse Malieveld onberispelijk achtergelaten. Daarom had een treurig type een oude foto van zwerfvuil bij een Tilburgse McDonald’s geleend in een poging de jongeren alsnog verdacht te maken.

Het bedrog werd snel duidelijk omdat bijdehante twitteraars de bestrating bij de Tilburgse McDonald’s herkenden. Dit zelfreinigend vermogen binnen al dat getwitter stemt in ieder geval hoopvol.

Hoewel ik veel kranten lees en de slechtigheid in deze wereld mij niet ontgaat, ben ik toch steeds weer verbijsterd over de lafaards die zo’n gemene foto de wereld insturen.

Vroeger waren dat de jongetjes die iemand lieten struikelen en er dan heel vals bij lachten.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer