Tony Schrijft

‘Schup ze!’

februari 2, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdag 2 februari 2019

Schup ze!’

Op de krantenfoto zien wij een jonge vrouw met een open gezicht en vrolijke ogen, het haar is zonder meer netjes gekamd. Gaaf gebit ook. Geen enge tatoeages in de hals, zelfs geen piercing door lip, neus of lel. Werkelijk alle vooroordelen laten het hier afweten. Alles wijst erop dat wij hier van doen hebben met een net persoon.

Maar wat nu? Het gaat om Linda Hofman, ambtenares van de gemeente Uden en in Eindhoven fractievoorzitter van het CDA, vanouds geen rumoerige beweging. Toch heeft de burgemeester van Eindhoven voor duur geld een bureau ingehuurd om te achterhalen of Linda wel integer is. Gaan er verhalen dat zij in de gemeentekas heeft gegrepen? Wietzoldertje wellicht? Heeft ze het in een fietsenhok achter het stadhuis aangelegd met een gemeentelijke bode? En dat tijdens werktijd.

Nee, het is nog veel ernstiger. Naar aanleiding van een anti-zwartepiet-demonstratie die door hooligans werd verstoord, zette ze op Facebook: ‘Schup ze!’.

Ja, eenvoudigweg ‘Schup ze!’, niet meer en niet minder. Waarbij het onduidelijk was wie ze met haar pumps wilde raken: de hooligans of de antizwartepieters.

Grapje’, zei ze toen een humorloze kniezer aangifte tegen haar wilde doen. Maar in het verbeten sociale verkeer zijn grapjes helemaal uit den boze, zeker in de buurt van Zwarte Piet. Bij de geringste vorm van relativering moet de roe erover.

Een heus bureau gaat nu uitzoeken of ‘Schup ze!’ strijdig is met de gedragscode van een keurig raadslid. Dat levert over een half jaar zeker een factuur op en wellicht een rapport met als kern: ‘Schup ze!’ had ze misschien beter niet kunnen schrijven; of het strijdig is met die gedragscode, daarover kun je van mening verschillen.

Maar intussen zijn de moreel verheven scherpslijpers wel weer serieus genomen. ‘Schup ze!’

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer