Tony Schrijft

Parkeren

februari 14, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 14 februari 2019

Parkeren

Mensen die zelf nou nooit eens een leuk, gedurfd of zelfs geestverruimend idee hebben, beschikken meestal ook niet over het talent om enthousiast te worden over iemand met wel een speelse geest. Het gaat daarbij vermoedelijk niet om jaloezie, want dat zou er op duiden dat ze het zelf hadden willen bedenken, maar dat is nu juist het probleem. Het zal vooral de vrees zijn van het gebaande pad te glijden en dat is eng.

Noodlottigerwijs bestaat een meerderheid van de Bossche gemeenteraad uit zelfgenoegzame pruttelaars met een natuurlijke schrik voor een avontuurlijk plan. Zoals het voorstel om twee nauwelijks gebruikte loodsen om te bouwen tot een nieuwe theaterhal, De Kaaihal. Dat kan zonder gemeentelijke subsidie als er geen huur betaald wordt voor de grond die nu ook niet verhuurd wordt. En als de opbrengst van een parkeerplaats naar dit nieuwe theater gaat.

Vooral die laatste gedachte leidt tot verrassend veel opschudding in de gemeenteraad. Niet over het punt dat de nieuwe hal onder andere de plek wordt voor ‘urban’, een eigentijds muzikaal genre dat zich nogal ongunstig verhoudt tot de carnavaleske dweilorkesten. Een meerderheid van de raad zal zich er bar weinig bij kunnen voorstellen. Aangenaam concreet is daarentegen het verlies van parkeergeld, dus daarover komen de tongen los.

Den Bosch mag zich graag De Cultuurstad van het Zuiden noemen als dat maar niet ten koste gaat van de parkeerinkomsten. Deze platvloerse benadering heeft al een lange voorgeschiedenis. Een kwart eeuw geleden was een van de slogans bij de verkiezingen: ’Geen violen, maar riolen’.

De huidige gemeenteraad zou ook nooit meer toestemming geven voor de bouw van de Sint Jan. Op die mooie plek midden in de stad kunnen wel honderd auto’s staan. Reken het zelf maar eens uit.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer