Tony Schrijft

Bij Linda

januari 19, 2019 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column zaterdagt 19 januari 2019

Bij Linda

Een belangrijk deel van de Amerikaanse overheid ligt al weken plat door Trumps fascinatie voor De Muur. Het Verenigd Koninkrijk is volstrekt in de war. Maar in Nederland werd, als je de kranten doorbladert of naar de tv kijkt, het nieuws de laatste dagen volledig beheerst door de overstap van Linda de Mol van RTL naar het nog steeds wat smoezelige SBS van broer John. ‘Dé coup’ kopte onze krant met de grootste letter die redacties zekerheidshalve hebben klaarliggen voor de echte wereldrevoluties.

Als je columnist bent tel je zo te lezen alleen nog mee als je Linda zelf van dichtbij hebt meegemaakt. Gelukkig kan ik dat bij deze voluit bevestigen. Ze heeft me een stevige hand gegeven, ze keek me daarbij hartelijk aan alsof we elkaar al jaren kenden en op de groepsfoto sta ik slechts een meter of twee van haar vandaan: dan hoor je er echt bij.

Drie jaar geleden hield het Genootschap van Hoofdredacteuren zijn jaarvergadering op de redactie van Linda’s blad Linda in Naarden. Zij kon er niet de hele dag bij zijn, wat trouwens ook enige afbreuk zou hebben gedaan aan haar beroemdheid. Echte sterren hebben weinig tijd. Maar bij de borrel kwam ze heel gewoon binnenlopen. Ze betoonde zich aardig, en niet met de geroutineerde hartelijkheid van de glad gebotoxte BN-ers. Ook hoofdredacteuren die bij voorkeur optreden in kritische televisieprogramma’s en blijkens hun hoofdartikelen maar snel het landsbestuur zouden moeten overnemen, dromden samen rond de enige echte Linda.

Na afloop vroegen vrienden die veelal in de boeken zitten en niets van de glamourwereld moeten hebben, toch meteen: Hoe wás ze? Alsof je de koningin had bezocht en in feite was dat ook zo.

Ze moest wat eerder weg en verdween in haar open Porsche in de nacht. Dankbaar nagestaard door ons allen.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer