Tony Schrijft

Calamiteit

december 20, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 20 december 2018

Calamiteiten

Voor de zekerheid heb ik het nog even gegoogled: in de hele bijbel wordt slechts eenmaal uitbundig gelachen, namelijk in Genesis 21, vers 6. Wellicht komt het ook daardoor dat de strenggelovigen in onze Bible Belt een wat tobberig imago hebben. Maar bij de gemeente Aalburg werkt in ieder geval één onverbeterlijke humorist. Want wat lezen wij nu weer in de krant?

Die gemeente heeft een heuse calamiteitenlijn geopend waarop burgers vernielingen in de oudejaarsnacht kunnen melden. Want vooral in het dorp Veen gaan ze dan helemaal los. Maar nu komt het: ‘Die lijn staat overigens vaak op het antwoordapparaat omdat de gemeente rond de jaarwisseling gesloten is. Toch loont het volgens Aalburg de moeite het bandje in te spreken’.

Geweldig! Voor je erker staat een auto in de hens, de buxushaag begint al te schroeien. De brandweer heeft het kennelijk druk, dus alarmeer je ook de calamiteitenlijn: ‘u spreekt met het antwoordapparaat van de gemeente Aalburg. Spreek eerst duidelijk uw naam, adres, postcode en burgerservicenummer in, daarna volgt het keuzemenu’.

De vlammen likken al aan het erkerkozijn. Het keuzemenu: ‘voor afdeling bevolking, kies 1, voor de milieustraat, kies 2’ etc.

Op 2 januari, aanvang werktijd, begint iemand eens in alle rust dat bandje af te luisteren.

Toch heeft het ook wel iets moois: in Aalburg laten ze zich niet gek maken. Via de sociale media is alles wat op nieuws lijkt binnen een paar seconden bekend. Menigeen twittert zich de vingers blauw. Opgewonden typen werpen hun hele ziel en zaligheid op Facebook. Automobilisten hangen uit hun raampje om het wrak te filmen. Maar in Aalburg is de rampenlijn gekoppeld aan het kalm bandje.

Want: ‘Met de Here aan mijn zijde heb ik niets te vrezen, wat kunnen mensen mij doen?’. Psalm 118:6.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer