Tony Schrijft

Rappie

november 29, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 29 november 2018

Rappie

Allerlei ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat iets wordt beëindigd vóór je door hebt dat het al begonnen was.

Rappie stopt alweer terwijl ik er nog geen weet van had. Het was een experimentele bezorgdienst van Albert Heijn die typerend is voor de opgefokte jachterigheid waarin een deel van ons volk zich ongeremd laat meeslepen. Tussen het bestellen en het bezorgen zit maximaal twee uur. Het onvermoeibare yuppentaaltje klatert over je heen: ‘Lekker snel, waar je ook uithangt. Op het werk, in het park of op het dak van je vrienden’. Vooral ook lekker gek dus.

Het kon alleen in een deel van Rotterdam, de bestelling naar waar je ook uithangt werd bezorgd met een groene bakfiets. Matig betaalde knechten die zich de pleuris trappen om tijdig ‘op het dak je vrienden’ de gekoelde rosé en de voorgesneden kaasblokjes te bezorgen. Ook weer zo’n onvermoed kloofje in de samenleving.

Dat mallotige Rappie van Appie zal niet lonend zijn geweest, maar Albert Heijn kent uitsluitend successen. Daarom wordt in het blije opdoekbericht iedereen vooral bedankt ‘voor de positieve reacties’. Dan volgt er een wezenloze zin die moet zijn verzonnen door zo’n communicatietype: ‘Wij nemen de ervaringen van de proef mee in de verdere ontwikkeling van onze online diensten’.

Heerlijke mist. Ze bedoelen: het werkte voor geen meter, we doen het nooit meer, heel erg fijn dat we eraf zijn

Het einde van Rappie is een verheugend symptoom. Al langer vroeg ik me af waar de gekte zou eindigen sinds een staafmixer die je ‘s avonds bestelt de volgende morgen al bezorgd wordt. Het sneuvelen van Rappie is dat ijkpunt. Goddank houdt het ergens op. Misschien omdat het besef doordringt dat je op weg naar het park of naar dat dak van je vrienden ook gewoon even langs de ouderwetse winkel kunt.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer