Tony Schrijft

Maizena

november 20, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 20 november 2018

Maizena

Om wat meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten waaraan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel kennelijk moet voldoen, ben ik eerst maar eens een pak maizena gaan halen.

Profielen voor een burgemeester bestaan altijd uit dezelfde betamelijke praat. Het moet een man zijn of een vrouw, het moet een doener zijn maar ook toegankelijk, een realist maar tevens een visionair, het hart op de goede plaats, maar ook weer geen doetje.

Met een professionele verrastheid neemt de commissaris van de koning al deze tijdloze dooddoeners keurig in ontvangst en stopt ze in zijn tas. Maar ditmaal zei hij in Gestel iets heel concreets dat alle brave aanbevelingen overstijgt: ‘Daar zit altijd een hoog maizena-gehalte bij, natuurlijk, want een burgemeester moet een verbinder zijn’.

In de supermarkt blijkt de maizena bij de bakprodukten te staan, waarvan sommige zelfrijzend. Gezien hun ego zijn de meeste burgemeesters dat uit zichzelf al wel.

Hoe bereid je de ideale burgemeester met voldoende bindmiddel? Het staat allemaal keurig op de verpakking. Het zijn in het kader van de hele benoemingsprocedure trouwens ook de kosten niet: 53 euro cent en dan heb je ook nog de orginele Duryea. De maizena die al meer dan 150 jaar bestaat en waarmee dus al hele generaties verbindende burgemeesters succesvol zijn aangelengd.

Roer één lepel maizena en twee lepels koud water tot een papje. Voeg dit al roerend toe’. Moeilijk is dat verbinden dus al helemaal niet. Het levert, garandeert Duryea, binnen luttele seconden de ideale burgemeester op vol adequate eigenschappen: ‘Neutraal van smaak, licht verteerbaar en met een grote natuurlijke bindkracht’.

Voor blijvend resultaat: ‘Droog en bij kamertemperatuur bewaren’. Ook dat moet in een modern gemeentehuis geen enkel probleem zijn.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer