Tony Schrijft

Windminaret

september 13, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 13 september 2018

Windminaret

Wie vooral in de Provinciale Staten zit om een hekel te hebben aan vreemdelingen, begint zich al snel stierlijk te vervelen. De zeven volgelingen van Wilders die rondscharrelen in het Brabantse Provinciehuis hebben niet al te veel om handen. De verbeten jacht op de muzelmannen is niet voortdurend actueel in te vullen. Want er gebeurt in Brabant van alles dat niet aan allochtonen is toe te schrijven. Zo is de mestfraude een puur autochtone ellende die geen Turk of Marokkaan valt aan te smeren.

Uit verveling beginnen die PVV-ers te klieren als puberende scholieren. Lekker keet lellen! Maandenlang zeuren bijvoorbeeld over het openbaar maken van de agenda van de commissaris van de koning. Zou hij te veel thee drinken? Of stemmen tegen belangrijke milieumaatregelen alleen omdat progressieve partijen er voor zijn.

Maar ere wie ere toekomt: het is de Brabantse PVV toch gelukt om verrassenderwijs windenergie te koppelen aan allochtonenhaat. Ze hebben een geweldig Wilderswoord bedacht voor windmolens: windminaret! Klimaatminaret vinden ze ook heel geslaagd.

De Tilburgse PVV-er Harry van den Berg strijdt al jaren tegen windmolens. Met een agressie alsof Allah al die windminaretten persoonlijk aanblaast. Door dat fantastische woord windminaret wordt windenergie verdacht gemaakt als iets on-Nederlands. Als iets allochtoons dat niet bij ons hoort. Een echte Hollander heeft niets met een windminaret.

In de weidse polders tussen Oss en Den Bosch worden wellicht tachtig windmolens gepland.

Tegenstanders willen die mooie polders leeg houden, de PVV doet mee met de windminaret.

Nu de Brabantse PVV kennelijk nogal verlegen zit om actuele actiepunten kan ik hen wellicht wat op weg helpen in de discussie over al die enorme distributiecentra om ons heen: koopmoskeeën.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer