Tony Schrijft

Wit T-shirt

mei 31, 2018 | Author: Tony | Categorie: Artikelen

Column donderdag 31 mei

Wit T-shirt

Tot de geestigste stukken in onze krant behoren de schijnheiligheid en het opzichtige gekronkel van de politie en het opsporingsprogramma Bureau Brabant als ze weer eens achter een verkeerde verdachte aanzitten.
Maandagavond zag een Tilburger zich op Omroep Brabant geportretteerd als de boef die een 73-jarige van de trap heeft geduwd. Hele familie woedend. De politie erheen voor iets waarover ons altijd wordt gemeld dat het ‘een prettig gesprek’ was. Ook dat klopt dan weer niet. Want de familie wil naar de rechter.
In maart gebeurde exact hetzelfde. Een jongen die argeloos stond te pinnen zag zich op Omroep Brabant terug als een valse pinpasdief die weldra in de boeien moest worden geslagen. Sorry, foutje, de politie keek daarna weer terug op ‘een prettig gesprek’. En het zou natuurlijk nooit meer gebeuren.
In het bericht over deze nieuwe flater staan twee zinnen waar ik heel vrolijk van word. Om te beginnen de kostelijke slotzin ‘Onderzocht wordt hoe dit soort fouten in de toekomst voorkomen kan worden’. Alsof het nog nooit eerder is gebeurd.
Helemaal geweldig is de reconstructie: ‘Tijdens het politieonderzoek kreeg de politie nog een foto binnen van iemand met een wit T-shirt. Abusievelijk zijn de twee foto’s verwisseld’.
Iemand met een wit T-shirt! Half Brabant draagt witte T-shirts, maar bij Bureau Brabant denken ze: verrek, wat speciaal, iemand met een wit T-shirt. Dat moet hem zijn! Boeven vangen als tv-spelletje: hou het vooral simpel.
Trek dus deze zomer vooral geen wit T-shirt aan: voor je het weet stopt een politieauto met gierende banden om op je op de achterbank te frommelen. Als je dan tegensputtert dat je helemaal geen oude man van de trap hebt geduwd verwijzen de agenten naar Bureau Brabant: ‘Maar je hebt wel een wit T-shirt aan!’.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer