Tony Schrijft

Voor woef

mei 3, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column donderdag 3 mei 2018

Voor woef

Wat moet woef aantrekken als hij straks in Breda mee mag naar de film? Want in Chassé Cinema draait op 18 mei een film voor honden en hun vertederde baasjes. Omdat honden gevoelige oortjes hebben wordt het geluid wat zachter gezet. En omdat met name de wat labiele exemplaren bang zijn in het donker, blijft het zaallicht een beetje aan. Na alfoop natuurlijk een verkoelend hondenijsje, want die bestaan echt. Ook aan te bevelen voor de puppy als de tandjes wisselen.

Een leuk hondenjurkje: gaat dat het worden voor de speciale voorstelling? Ik ben maar eens gaan kijken op de website van Hipdogs in ons eigen Drunen, een van de grootste firma’s voor hondenkleding. Truitjes, sweaters (zowel met mouw als mouwloos), hondenjurkjes en kruippakjes, het is er allemaal. Zelfs een complete collectie hondenschoentjes (vier per hond) waarbij de laarsjes afgezet met bont heel erg snoezig zijn.

Op dit dagje-uit kan woef eerst nog even leuk gaan shoppen. Ikea is gestart met een collectie hondenmeubeltjes. Bankjes met diverse bekledingen, echte hondenbedden gecompleteerd met een hondennachtkastje. Plus een heel hondenservies. De Ikeahondenlijn is eerst uitgeprobeerd in een vijftal landen waar ze kennelijk nog weer meer in de war zijn. Toen het hondenmeubilair daar niet bleek aan te slepen, werd het adembenemende project verder over de Ikea-wereld ‘uitgerold’ zoals dat heet. Een bezoek aan Ikea was altijd al een ware verschrikking. Nu wordt het er nog weer drukker door al die kooplustige honden, op zoek naar hun fauteuiltje.

Zo wordt woef steeds meer vermensenlijkt. Vroeger stonden bordjes met een hondenpoepverbod op mensenhoogte, nu vaak op lage paaltjes, in het zicht van de hond. Hij kijkt even naar zo’n bordje en gaat gewoon zijn eigen gang. Bijna al een echt mens.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer