Tony Schrijft

Enge mensen

mei 24, 2018 | Author: Tony | Categorie: Artikelen

Column donderdag 24 mei 2018

Enge mensen

Altijd heb ik het zeker geweten: mensen met vechthonden deugen niet. Zij zijn zelf minstens zo eng als die krengen van honden.

Als je dit heldere standpunt inneemt krijg je al snel het verwijt dat het een neerbuigend vooroordeel is. Want er is altijd wel iemand die een man kent die weliswaar een vechthond heeft maar ook een heel mooi en gaaf karakter.

Het ultieme bewijs is deze week geleverd door een volstrekt verdwaasde dame uit Sint-Oedenrode. Op 10 april 2015 beten haar twee lieverds de postbode dusdanig dat hij levensgevaarlijk gewond raakte. De buurman die toesnelde kreeg ook forse knauwen. Gelukkig werden die vreselijke monsters meteen doodgespoten: een bijzonder heilzame maatregel die bij dergelijke drama’s standaard moet worden. Een spuitje in het bijzijn van baasje en vrouwtje: dat zal ze leren.

Dinsdag verscheen iemand uit Sint-Oedenrode in Den Haag voor de Raad van State om 60.000 euro schadevergoeding te eisen. De bijna dood gebeten postbode? De aangevreten buurman? Tweemaal fout: het was de eigenaresse van de honden die daar verhaal kwam halen. Ze wil van de gemeente die haar een vechthondenverbod oplegde 33.000 euro: ze heeft niet meer kunnen fokken. Daardoor zijn gelukkig twintig pups van 1650 euro per stuk de samenleving bespaard gebleven. Daarnaast zijn er nog een paar onzinbedragen. Maar de meest bizarre aanwijzing dat zij zich echt op korte termijn moet laten nakijken is de 8000 euro wegens de aantasting van haar geestelijk welzijn. De buurt geeft haar namelijk de schuld van het drama. Dat lijkt me bijzonder verstandig van die buurt.

Die onbeschaamdheid is tergend. Maar nog weer erger is dat iemand die zo warhoofdig denkt toch weer laffe honden gaat houden. Niet alleen vechthonden moeten verboden worden, ook hun eigenaren.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer