Tony Schrijft

In de bak

februari 13, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column 13 februari 2018

In de bak

Als een straatrover of dronkenlap voor nader onderzoek in de bak wordt gegooid, denk ik nooit: moet dat eigenlijk wel? Terwijl ons vroeger als educatieve waarschuwing werd ingepeperd dat je in een politiecel roggebrood met zeep kreeg. Samen met een vriendje heb ik een keer een uur op ons politiebureau vastgezeten omdat wij wederrechtelijk in een gemeentelijke kastanjeboom waren geklommen. Ik herinner me vooral een betonnen bed met daarop een vale matras. Gelukkig kwamen wij weer op vrije voeten vóór etenstijd.

Maar als je ervan wordt verdacht te hebben gelekt uit de vertrouwenscommissie bij de burgemeestersbenoeming in Den Bosch, is het dan terecht dat je roggebrood met zeep moet eten?

De rommelige procedure eindigde vorig jaar juli met totale verwarring over wie het eigenlijk had moeten worden. Zonder lekken hadden wij niets geweten van al dit geknoei. Twee maanden later werd het raadslid Sjef van Creij (55), garagehouder in Rosmalen, voor de ogen van zijn ontdane vrouw Wilma gevankelijk weggevoerd. Hij zat drie dagen vast, met een streepje voor zijn ogen.

Vorige week is de voormalige wethouder Jos van Son (64) vanwege dezelfde verdenking in de boeien geslagen. Ook hij zat drie dagen in de cel streepjes op de muur te zetten. Ook nog in Tilburg. Zodat hij niet vlak bij huis was als hij zou ontsnappen met behulp van een vijl die de familie in een zelfgebakken cake naar binnen smokkelde.

Dat zie je inderdaad op cartoons, en daar doet deze vertoning erg aan denken. In de cel vanwege een nog niet bewezen lek. Het lijkt me zwaar overdreven. Je kunt zo’n man toch ook netjes ondervragen met behoud van schoenveters en broekriem, en weer naar huis sturen.

Het is stoerdoenerij van een overheid die te bang is om een burgemeester gewoon te laten kiezen.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer