Tony Schrijft

Foute slingers

februari 6, 2018 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column dinsdag 6 februari 2018

Foute slingers

De voorbereidingen voor carnaval zorgen voor nogal wat onrust in de samenleving. In Den Bosch is een feesttoeterwinkel bekeurd door twee uit de kluiten gewassen stadswachten: voor de winkel stonden twee plantenbakken (mag wel), met daarin twee kikkers (mag niet, want geen planten). Op internet is hierover een massale en bezorgde opwinding ontstaan die we wellicht beter zouden kunnen reserveren voor echte problemen in de samenleving. Ik zou die winkelier overigens willen adviseren om stug vol te houden dat een kikker een plant is, zeker in carnavalstijd en zeker als het ’s avonds al wat later wordt. De gemeente is daar nu ook van overtuigd: de malle boete is ingetrokken, de kikker is rechtgedaan.

Nog weer ernstiger is een vergrijp in het meestal zo keurige Vught waardoor de burgemeester zich genoodzaakt voelde om snel in te grijpen. Welke vreselijke misstand diende daar van hogerhand bestreden te worden? De Jumbo had de winkel versierd met roodwitgele slingers, de carnavalskleuren van het naburige Den Bosch. Terwijl de kleuren van Vught blauwgeel zijn.

De burgemeester van Vught, de buiten carnavalstijd altijd zo goedaardige Roderick van de Mortel, werd hierop geattendeerd en aarzelde gelukkig geen moment. Er zijn helaas voorbeelden te over van burgemeesters die zo’n crisissituatie niet voelden aankomen en overladen met spot en hoon hun ambtsketting moesten afleggen.

De burgemeester van Vught belde onvervaard met de bedrijfsleider van de Jumbo. Deze sprong subiet in de houding en liet de foute slingers vervangen door de Vughter kleuren. Een woordvoerster van de Jumbo heeft inmiddels laten weten dat het concern ‘niemand heeft willen kwetsen’.

Kwetsen? Door foute slingers in de Jumbo? Wat kunnen mensen door carnaval toch vreselijk in de war raken.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer