Tony Schrijft

Campermafia

augustus 29, 2017 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column Brabants Dagblad

Dinsdag 29 augustus 2017

Campermafia

Wandelaars zijn de aardigste mensen. Want rustig, tijdloos, attent, vriendelijk en nooit haastig.

Op de tweede plaats in dit optimistische wereldbeeld staan ex aequo kampeerders en fietsers. Bij de laatste gewaardeerde groep bedoel ik dan de oude kaste die nog zelf trapt op een bijvoorkeur zwart gemoffeld rijwiel. De electrische fietser is toch een aparte groep: een prestatie willen leveren zonder de geringste inspanning. Met die mentaliteit was ons land nooit zo succesvol bedijkt, ingepolderd en leeggemalen. Eeuwen wachten tot het allemaal vanzelf gaat had niet tot heroïek geleid.

In de zachtaardige wereld van de kampeerders doet zich nu een schokkende ontwikkeling voor. Camperhandelaren bedreigen en intimideren klanten die op internet hun negatieve ervaringen met hun camper breed uitmeten. Er zijn zelfs hardhandige camperboeren bij wie je een contract moeten tekenen dat je niets negatiefs over je nieuwe aankoop zult internetten, op straffe van 5000 euro boete.

Het zat eraan te komen: de campermafia. In die wereld gaat inmiddels zoveel geld om dat allerlei laag volk er welgemoed aan de slag kan. Het probleem komt natuurlijk ook door de wildgroei van de sociale media die zich steeds meer ontwikkelen tot het diepriool van de samenleving. Iedereen kan er alle onzin uitkramen die hem maar te binnenschiet. Lompe camperconcurrenten proberen ook elkaar onderuit te halen met allerlei digitale vuiligheid.

Maar toch. Bij de camper hoort de vredig rust van filterkoffie, de dagpuzzel uit de krant en het zelf gehaakte hoesje rond de wc-rol.

Misschien had kamperen beperkt moeten blijven tot gewone tenten, koken op een eenvoudig gasflesje en zelf een kanaaltje graven voor de regen. Het is niet anders: alles wat commerciëler wordt levert kwaadaardige typen op.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer