Tony Schrijft

Boxtel!

augustus 12, 2017 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column Brabants Dagblad

Zaterdag 12 augustus 2017

Boxtel!

Omdat ten zuiden van Boxtel het spoor wordt vernieuwd, rijdt de Intercity vanuit de Randstad naar het diepe zuiden dezer dagen tot Boxtel. Het staat groot op die treinen: Boxtel. De sneltrein Amsterdam – Boxtel: als ik in Boxtel woonde zou ik speciaal in die trein gaan zitten, met een flinke krul in de neus. In het besef dat Boxtel een heel belangrijke stad aan het worden is.

De gevolgen bleken al snel: in Intercitystad Boxtel is een postorderbedrijf voor harddrugs opgerold. Om on line cocaïne of xtc te bestellen moet je in Boxtel zijn. Rond het keurige kantoor van de criminele bende zitten vijf andere bedrijven, die ongetwijfeld reukwaters verkopen, in maaimachines handelen of gespecialiseerd zijn in milieuvriendelijke verven en kitten. Zij hadden, want dat hoort ook zeker in zo’n spannend bericht te staan, ‘nooit iets bijzonders opgemerkt bij het pand’.

Zo ziet de moderne misdaad er dus uit: onberispelijk, ‘goede morgen buurman’ en rond de Kerstdagen een hartelijk kaartje.

Een pagina verderop in dezelfde krant was te lezen hoe het dus niet moet: een echtpaar uit Drunen stond terecht voor het witwassen van crimineel geld. Ze hadden het breed laten hangen: een chalet aan de Maas bij Kerkdriel, een speedboot en ook nog een waterscooter: dat alles als vrachtwagenchauffeur. Keurige eigenaren van postorderbedrijven voor harddrugs zullen zo’n bericht hoofdschuddend lezen: welk een gebrek aan professionaliteit!

Vooral ook in Brabant heeft de onderwereld zich, netjes gekapt en gekleed, genesteld in de bovenwereld. Kijk daarom in de sneltrein Amsterdam-Boxtel goed om u heen. De keurige man bij het raam die de NRC leest of de gedistingeerde mevrouw die nog snel haar nagels lakt: ik zou het maar niet meer vertrouwen. Ze stappen allemaal uit in Boxtel.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer