Tony Schrijft

Rehwinkel

april 29, 2017 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column Brabants Dagblad

Zaterdag 29 april 2017

Rehwinkel

Het is aangenaam en bemoedigend als lezers met me meedenken. Toch wilde ik, met dank voor alle moeite, maar niet ingaan op de digitale aansporingen om Peter Rehwinkel duchtig de oren te wassen als een onwelriekende leproos in het openbaar bestuur.

‘Zeker omdat hij van de PvdA is’, hoor ik nu al roepen vanaf de achterste rij. Maar het aantal PvdA-ers dat nog iets te vertellen heeft in de samenleving is zo gering geworden, dat enig mededogen op zijn plaats is. Hoe zeldzamer, hoe geliefder, net als bij korhoenders en kamsalamanders.

De reden dat ik afzie van het geadviseerde breek- en sloopwerk is ook niet dat ik in Zaltbommel woon. Daar is Peter Rehwinkel deze week begonnen als interim-burgemeester. Ik kan hem dus zomaar tegenkomen op straat, maar dat geldt voor meer autoriteiten die ik de maat neem. Doorgaans betonen ze zich vereerd. Niet genoemd worden is veel erger.

In alle artikelen over de benoeming van Peter Rehwinkel wordt adequaat verwezen naar zijn nogal mislukte burgemeesterschap van Groningen. Daarna ontstond velerlei gedoe over zijn wachtgeld en een niet bestaande baan in Spanje.

Moet hij daarom de rest van zijn leven slijten in een steengroeve, ver van de beschaafde wereld? Bij wurgmoordenaars, vuige oplichters en aanverwant gespuis vindt in ieder geval het verdraagzame deel van de samenleving dat iedereen na het uitzitten van de straf een tweede kans moet krijgen. Bij mijn weten heeft Peter Rehwinkel nimmer als Peter R. met een balkje voor zijn ogen in de krant gestaan. Daarom kijk ik met grote ogen naar alle wraakzucht die hem nu ten deel valt.

Kennelijk is er nog steeds een natuurlijke behoefte aan een volksgericht. Op een mestkar door het dorp, waarbij het samengestroomd publiek vooral ook geniet van de eigen onberispelijkheid.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer