Tony Schrijft

Excuus

april 25, 2017 | Author: Tony | Categorie: Brabants Dagblad,Columns

Column Brabants Dagblad

Dinsdag 25 april 2017

Excuus

Naarmate mensen meer boter op hun hoofd hebben voelen zij zich sneller beledigd. Je ziet ook altijd weer dat degenen die op hoge toon excuus eisen zelf heel goed weten dat zij op een gevoelig punt zijn geraakt. Want als iets geen kern van waarheid bevat laat je het van je afglijden als een vette eend het slootwater.
Het was natuurlijk een wat jennende vraag van Omroep Brabant aan de SP-gedeputeerde Johan van den Hout of boeren een grotere bedreiging vormen voor ons milieu dan drugscriminelen. Een door de wol geverfde CDA-bestuurder zou namens de boerenstand hebben geantwoord dat de vergelijking niet klopt. Met als voordeel dat je je er ook niet aan hoeft te branden.
Het siert Johan van den Hout dat hij geen politiek behendige vluchtroute koos maar helder antwoordde dat boeren met al hun ammoniak en fijnstof het Brabantse milieu veel meer schade toebrengen dan drugscrimininelen met hun schandelijke afval. Alleen al omdat er veel meer mest is dan drugsvaten. Hij zei er ook galant bij dat hij niet zozeer de boeren zelf bedoelde, maar hun productiewijze. Maar als het verontwaardigde geloei eenmaal is opgestegen, maakt zo’n fijnbesnaarde nuancering geen enkele kans meer.
De boerenorganisatie ZLTO en het aanverwante CDA briesten om excuses van het complete provinciebestuur. Van harte bijgevallen door de Brabantse PVV, die het onderwerp zelf geen lor interesseert, maar altijd gespitst is op heibel. Het provinciebestuur trapte daar gelukkig niet in en legde eind vorige week nog een keer geduldig uit dat je legaal werkende boeren niet kunt vergelijken met de drugsmafia. Maar dat de milieuschade door de boeren natuurlijk veel groter is dan die drugsrotzooi.
Benieuwd of de verbolgen excuuseisers nu nederig het hoofd buigen en de smeltende boter eraf druipt.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer