Tony Schrijft

Fries in Brabant, Over vreugde en verdriet, woede en verbazing in het dagelijks leven

maart 20, 2009 | Author: Tony | Categorie: Boeken

fries-in-brabant-loresBrabanders heten gulhartig, en bourgondisch, Friezen nuchter en gevoelig. In Brabant wordt de werkelijkheid bereikt via een verkennende omweg, in Friesland gaat zoiets rechtstreeks. Als Fries woont en werkt Tony van der Meulen in Brabant. Hij kijkt er om zich heen: verrast, ontroerd maar soms vol ongeloof. Fries in Brabant is een bundeling van de veelgelezen, bewonderde en bekritiseerde stukken die hij dagelijks in de schaduw van de werkelijkheid schreef voor het Brabants Dagblad.

In een asielzoekerscentrum wordt voor het eerst een spiegel opgehangen en leren vluchtelingen weer naar zichzelf kijken. Tijdens de Matthäus Passion komt plotseling een vrouw met een pan kokend water voorbij. Een analfabeet leert het woord lezen dat op zijn koekje staat: Peijnenburg. En vanaf de kansel krijgen de inwoners van Zijtaart te horen: “God is blij met ons, wij doen een heleboel dingen goed.”

Fries in Brabant: het verrassende leven van alledag in honderd zorgvuldige observaties.

Uitgever: Balans, 2008

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer