Tony Schrijft

De Verzwegen Moeder

maart 20, 2009 | Author: Tony | Categorie: Boeken

de-verzwegen-moeder-paperback-loresZe weet inmiddels wie haar moeder is – al heeft haar familie er altijd over gezwegen. Met haar vader zat het ook niet mee: ze werd in de zomer van 1945 verwekt door een Canadese bevrijder die ze niet meer levend heeft teruggevonden. Tot haar twaalfde waant de hoofdpersoon van De Verzwegen Moeder zich een nakomertje in een groot Brabants gezin. Dan verandert alles. Maar ook als de waarheid aan het licht is gekomen, wil haar moeder haar moeder niet zijn. Binnen de familie was dit alom geaccepteerd. Het met de beste bedoelingen verzwijgen van de ware verhoudingen werd in al die jaren een code, die ook overging op een volgende generatie. De moeder is nu eind zeventig, de dochter eind vijftig. Ze zien elkaar regelmatig en praten met elkaar – over alles, behalve over hun gemeenschappelijk verleden.

De Verzwegen Moeder is het werkelijk gebeurde verhaal over de eenzame strijd van een vrouw die probeert de dochter te zijn van haar moeder, en te achterhalen wie haar vader is. Het is een verhaal vol verlatenheid, want zolang ze niet wordt erkend, bestaat ze niet.

NRC Handelsblad over De Verzwegen Moeder: “Dat verhaal is prachtig”.

Uitgever: Balans, 2005, pocketeditie uitgever Maarten Muntinga, 2006

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Anoniem - Gravatar

Je kunt niet reageren op dit artikel.

Reageer